top of page

ANBI - Status

Kamer van Koophandel: 57092826
RSIN / fiscaal nummer: 8524.35.083  

Stichting Via Nobel heeft een ANBI status. Anbi staat voor 'een algemeen nut beogende instelling'. Een instelling is een ANBI als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.  Deze ANBI status geeft toegang tot een groot aantal fiscale faciliteiten voor u als donateur/erflater en voor onszelf als goede doelen instelling. Uw giften aan Via Nobel zijn, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, dan fiscaal aftrekbaar. Over schenkingen of nalatenschappen hoeft Via Nobel geen schenkings-/successierecht te betalen.

Door onderstaande documenten openbaar te maken heeft u, als mogelijke financier van Via Nobel, goed zicht op onze doelstellingen, activiteiten en financiële situatie. Hieronder treft u de verschillende onderdelen aan.  

 

Projecten

 

Beleidsplan

   

Financiële verantwoording:
De stichting heeft nog geen projecten uitgevoerd, daarom is er nog geen financiële verantwoording over het voorgaande jaar. 

 

Doelstellingen: 

  • Het componeren van hedendaagse, klassieke muziek, deze muziek te ondersteunen en te bevorderen.

  • Hedendaagse klassieke muziek voor een breed publiek toegankelijk te maken.

  • Nationale en internationale samenwerkingsprogramma’s op het gebied van hedendaagse klassieke muziek te ondersteunen en te bevorderen.

 

Activiteiten:
Via Nobel is in 2013 opgericht als ondersteuning van de activiteiten van de Nederlandse componist Rijndert van Woudenberg tijdens samenwerkingen met het Japanse NOMAD Ensemble. Het plan was ontstaan om een kameropera te maken met een cast bestaande uit Japanse en Nederlandse musici en zangers.  Op de website van Via Nobel kunt kennismaken met deze productie met de titel Dejima, Siebold’s liefde. Dit is de eerste productie die door Via Nobel wordt uitgebracht. De premiere zal plaatsvinden in Nagasaki, op 13 november 2016, tijdens de inauguratie van de oude brug naar Dejima.  

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:
Hans Leenaars, voorzitter
Bob Huuskes, penningmeester
Jaqueline Gerritsma, secretaris

Freek Hoek

Beloningsbeleid:

De bestuursleden van Via Nobel zijn onbezoldigd en ontvangen geen vergoeding of vacatiegelden.

 

 

 

bottom of page