top of page

Een grote MINIMAL MUSIC manifestatie (Dutch) 

 

 

(Amateur-) musici tussen de 11 en 21 jaar kunnen zich nog inschrijven

en nemen deel aan de:

TRAINING

HOE LEER JE IMPROVISEREN MET EEN HELE
GROTE GROEP MUSICI TEGELIJKERTIJD?
+
REPETITIES
REPETITIES VAN EEN MINIMAL MUSIC COMPOSITIE
IN EEN RUIMTELIJKE OPSTELLING
+
CONCERTEN EN LIVE OPNAME
 

WAT IS MINIMAL MUSIC?

Het principe van de minimal music is eenvoudig. Het is opgebouwd uit een steeds groter groeiende groep van zich steeds herhalende kleine muzikale fragmenten (ostinato) verdeeld over verschillende instrumenten. Dit gehele proces verloopt traag. Door het repetitieve karakter zoekt de geest van de luisteraar ongewild steeds naar nieuwe patronen. Hierdoor kan een zelfde muzikaal gegeven op steeds verschillende manieren worden waargenomen. Dit is de kracht van de Minimal Music. Het heeft een ‘bedwelmend’, trance, en ‘hemels’ effect.

 
VOOR WIE?

Hout- en koperblazers, percussionisten, pianisten, gitaristen, zangers (koor) en strijkers. 

 

Om mee te kunnen doen moet je:

  • Noten kunnen lezen.

  • Ritmisch kunnen spelen.

  • Beschikken over een redelijke tot goede beheersing van je instrument.

 

HET IS NIET MOEILIJK. 

Het is niet moeilijk om mee te doen, de noten zijn simpel en het kost je thuis maar 20 minuten om je partij in te studeren.

 

WAT IS MINIMAL INSTRUMENTS?

Minimal Instruments is een Minimal Music compositie van ca. 30 minuten voor een zeer grote groep musici en heel veel verschillende instrumenten. De musici zijn ruimtelijke opgesteld. Voor, achter, naast, boven en tussen het publiek.

Training

Om je klaar te maken voor de repetities en het concert krijg je een training. Je leert muzikaal te reageren op wat er in je omgeving klinkt. Door alleen maar een paar simpele regels toe te passen creëer je met de groep ter plekke een geheel nieuwe compositie. Een onmisbare ervaring waarbij je op een heel vrije manier leert musiceren.

 

LUISTER!

Eerder organiseerden wij ‘Minimal Guitars’. (Minimal music voor Gitaarensemble) Zie hier een uitvoering in Finland.

MINIMAL GUITARS

 

EXTRA! 

Voorafgaand aan de uitvoering van Minimal Instruments is er een optreden gepland van twee prijswinnende jonge music uit Nederland.  

 

Hoe? Oefenmateriaal voor thuis.

Vraag je muziekdocent of deze denkt dat je aan dit project kan deelnemen en schrijf ons een mail. Of, als je, geen les hebt op dit moment, kan je je opgeven voor de (kleine) auditie. (Er wordt met jou persoonlijk een afspraak gemaakt.)

Je ontvangt ruim voor de eerste repetitie de bladmuziek in je mailbox. 

Voor vragen en informatie stuur gerust een mail naar: info@vianobel.eu

 

Minimal Instruments is gecomponeerd door de Nederlandse componist Rijndert van Woudenberg. Van Woudenberg is gevestigd in Amsterdam en Tokio. Samen met de Via Nobel Foundation heeft hij het initiatief genomen om dit grote project voor jonge musici mogelijk te maken. Hij geeft zelf de training en zal de repetities en het concert leiden. 

 

 

Met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Do ut des Fonds.

 

© 2017 Via Nobel. All rights reserved.

bottom of page